Velkommen til
Hvem er vi?
Gudstjenester
Hvem er hørehæmmet?
Kirkebladet Hør Godt
Højskoledag
Teleslynge
Højttalere i kirken
Refugieophold/REJSE
   °  2023
   °  2022
   °  2021
   °  2020
   °  2019
   °  2018
   °  2017
   °  2016
   °  2015
   °  2014
   °  2013
   °  2012
   °  2011
   °  2010
   °  2009
   °  2008
   °  2007
   °  Rehabiliteringspulje
Tolk
Grundlovsmøde
Brevkasse
Bliv ny kontaktpræst
Hvem er du?
Tilgængelighed
Kirkeindsamling
Adresser
Valg

 

> Velkommen til > Refugieophold/REJSE > 2016

2016

Eksempel på tidligere arrangement:

Rejse 2016

  Stjernerejse i Sydslesvig
 
En rejseoplevelse helt tæt på
     21. - 26. juni 2016

Østslesvig byder på et væld af spændende oplevelser. Med sine enestående og afvekslende naturområder, sin fascinerende kulturhistorie og kulinariske detaljer har det alt, hvad man kan forlange af et godt rejsemål. Og så ligger det endda lige i nærheden! Det gamle hertugdømme Slesvig, hvis oprindelse går tilbage til 1200-tallet, var altid et mellemled mellem det danske kongerige og det tysktalende område mod syd. Østslesvig: Godser - f.eks. Nør - kirker, danske og tyske - Damp, Kappeln, Eckernförde, Schönhagen med meget mere. Og naturligvis hele halvøen Angeln, hvorfra tusindvis af mennesker i 500-tallet drog mod vest - til de briti-ske øer og gav navn til angelsakserne - England og engelsk. Området var også gennem århundreder delt mellem danske konger og gottorpske hertuger og blev i 1800-tallet stridens kerne: Dansk eller tysk. Turen vil byde på en historisk og naturskøn oplevelse i landskaber og dejlige byer. Stjernerejse har vi kaldt disse dage og centrum i stjernen, er Løgumkloster Refugium. Her bor vi. Herfra rejser vi ud. Og hertil tager vi dagenes oplevelser med tilbage, og lader dem bundfælde sig i ro og mag.

Tilrettelæggere og medvirkende på rejsen er: Ebbe Juul-Heider, der er cand. mag. i historie og kristendom og Kirsten og Erling Bjerrum-Petersen, der er refugiemedarbejder og præst. Turen er endvidere tilrettelagt i samarbejde med Søren Skov Johansen, præst for hørehæmmede.

Husk:
Der er skrivtolkning og teleslynge ved foredragene i Løgumkloster. Der er skrivetolkning og teleslynge i bussen og på rundvisninger i det fri (!!). Der er skrivetolkning og teleslynge ved aftenspisningen. Vi bruger guideanlæg, hvor alle har mulighed for at låne en modtager, således at guidens tale kan blive sendt direkte til ens hovedtelefoner eller høreapparat.

Tirsdag, den 21. juni:

   
 

Ankomst i løbet af eftermiddagen

14:30-16:00

Tag-selv-kaffe/-te i Pejsestuen

18:00

Middag - derefter middagste/-kaffe

19:30

Velkomstaften med introduktion til dagene
Ebbe Juul-Heider vil fortælle om dagene og introducere onsdagens tur til Schwansen.
Søren Skov Johansen vil fortælle om denne turs særlige tilbud med skrivetolk, FM anlæg mv. Nogle tilbud som kan være til glæde for både hørehæmmede og normalt hørende.

   

Onsdag, den 22. juni:

 

Udflugtsdag til Schwansen

 

"Schwansen - eller Svans som det hedder på dansk– strækker sig ud mellem Egernförde og Schleswig, næsten som en ø: Det er et 250 kvadratkilometer stort område og er et bakket og frodigt landbrugsland. Karakteristisk for området er de mange småskove og levende hegn. Når man kører rundt på øen, bærer de mange godser vidnesbyrd om, at øen ikke bærer sit tilnavn "Godsernes land" med urette.
En af grundene til de mange godser er, at livegenskabet, der først blev ophævet i 1804, trak arbejdskraft til sig, så landsbyerne mistede deres betydning og godserne blev center for både det politiske og økonomiske liv her." Dagens program.
Efter morgenmad og morgensang i Kapitelsalen, holder bussen for døren kl. 9.00.
Vi kører til Schwansen via Kappeln, som er en smuk by, der forbinder Angel og Svans.
Efter ophold her kører vi videre og besøger bl.a. godset Damp, den smukke by Schönhagen og det lille færgeleje Mysunde.
Medbragt frokostmadpakke nydes undervejs, og middagen spiser vi på én af øens spiseste-der.

   

Torsdag, den 23. juni:

 

Foredrag og udflugt til Abild og Sct. Hansfest

07:45 - 09:15

Morgenmad

08:15

Morgensang i Kapitelsalen

09:30

Emner for formiddagens foredrag:
Schleswigs historie. Sønderjylland, Knud Larvard, Valdermar Sejr og Abelslægten

12:00

Frokost

14:00

Emner for eftermiddagens foredrag: De schauenburgske hertuger og Danmark, hertug Hans den ældre. Gottorp og Danmark. De glückburgske hertuglinjer

 

Eftermiddagskaffe/-te drikkes i løbet af eftermiddagen

17:30

Aftensang i Løgumkloster kirke

18:00

Middag

19:00

Kører vi til Abild kirke, hvor Søren Skov Johansen prædiker ved en gudstjeneste med særligt hørehensyn.
Efter gudstjenesten fejrer vi St. Hans sammen med bål og hyggeligt samvær

   

Fredag, den 24. juni:

 

Tur til Slesvig og  Lübeck

 

"Lübeck er den næststørste by i delstaten Slesvig-Holsten. Byen er en gammel hansestad med en smuk bykerne, præget af århundreders rigdom. - En by, der en kort overgang (1203—1225)var under dansk herredømme. Mange kendte personer er knyttet til byen. Her finder man bl.a. kunstneren og forfatteren Günther Grass museum, forfatteren Thomas Manns barndomshjem og komponisten Die-trich Buxtehude var i mange år organist i byens store kirke. I dag er det måske byens julemarked og det berømte Heidegger marcipanhus, de fleste først kommer i tanke om, når man tænker på byen".

08:00

Efter tidlig morgenmad holder bussen for døren kl. 8.00.

 

Vi kører sydpå over Nordoestseekanalen til Lübeck I Lübeck vil vi bl.a. se den flotte byport - byens vartegn- og det særprægede Heligen Geist Hospital, der er et af verdens ældste alderdomshjem. Der bliver mulighed for at få lidt tid på egen hånd i byen. Vi tager frokostmadpakke med, og nyder middagen i Lübeck inden turen går hjem igen

   

Lørdag, den 25. juni:

 

Udflugtsdag til Angeln

 

"Levende hegn, mange små skove, et frodigt landskab med mange gårde og mange flotte kirker - bl.a. fem romanske kvadrestenskirker– og læg dertil en fin kyst med både gode bademuligheder og smukke klinter, så er det noget af billedet, der tegner Angeln.– eller Angel som det hedder på dansk. Også her er der godser, men ikke så mange som på Schwansen."

09:00

Efter morgenmad og morgenandagt i Kapitelsalen holder bussen for døren kl. 9.00.

 

Vi kører Angeln landbrugsmuseum i Undevad. Efter ophold her kører vi til Süder Brarup, hvor vi ser kirken og tager den lille veteranbane til Kappeln, hvor bussen venter os. Derfra kører vi til Schleswig, hvor vi bl.a. ser Domkirken og Prinsens Palæ. Vi tager frokostmadpakke med og nyder middagen i Schleswig inden turen går hjem igen.

   

Søndag, den 26. juni:

 

Afrejse

07:15 - 09:30

Morgenmad

 

Afrejse i løbet af formiddagen

   

Praktiske oplysninger:

 
 

Pris pr. person

Dobbeltværelse

kr. 5.495

Enkeltværelse

kr. 5.995

   

Alt inclusiv

Prisen er inkl. overnatning og fuld forplejning og program.
Der er linned og håndklæder på værelset. Værelset er til rådighed til kl. 10.00 på afrejsedagen.

 

Når du har tilmeldt dig, vil du modtage en bekræftelse med betalingsoplysninger.
Betalingen bedes foretaget forud for opholdet. Ønsker du en ekstra overnatning før eller efter programmet er der mulighed herfor til en særpris.

   

Løgumkloster Refugium
Refugievej 1
6240 Løgumkloster
tlf. 74 74 33 01
fax. 74 74 33 25
e-post: mail@loegumkloster-refugium.dk
hjemmeside: http://www.loegumkloster-refugium.dk
hent program i pdf her

 

[ admin ]