Velkommen til
Hvem er vi?
Gudstjenester
Hvem er hørehæmmet?
Kirkebladet Hør Godt
Højskoledag
Teleslynge
Højttalere i kirken
Refugieophold/REJSE
   °  2023
   °  2022
   °  2021
   °  2020
   °  2019
   °  2018
   °  2017
   °  2016
   °  2015
   °  2014
   °  2013
   °  2012
   °  2011
   °  2010
   °  2009
   °  2008
   °  2007
   °  Rehabiliteringspulje
Tolk
Grundlovsmøde
Brevkasse
Bliv ny kontaktpræst
Hvem er du?
Tilgængelighed
Kirkeindsamling
Adresser
Valg

 

> Velkommen til > Refugieophold/REJSE > 2017

2017

Eksempel på tidligere arrangement:

Rejse 2017
Stjernerejse i Vestslesvig
En rejseoplevelse helt tæt på
 10.-15. juli 2017

Det vestlige Slesvig - også kaldet Nordfriesland - byder på et væld af spændende oplevelser: Vadehav, sæler, fugle i mængder og får der græsser på grønne diger - byer, hvor dansk, tysk og frisisk sprog og kultur trives side om side. Stjernerejse har vi kaldt disse dage og cen-trum i stjernen, er Løgumkloster Refugium. Her bor vi, og forbereder os til turene. Herfra rejser vi ud. Og hertil tager vi dagenes oplevelser med tilbage, og lader dem bund-fælde sig i ro og mag. Tilrettelæggere og medvirkende på rejsen er: Ebbe Juul-Heider, der er cand. mag. i historie og kristendom og Kirsten og Erling Bjerrum-Petersen, der er refugiemedarbejder og præst. Turen er endvidere tilrettelagt i samarbejde med Søren Skov Johansen, præst for høre-hæmmede. Skrivetolk medvirker på Refugiet og på ture-ne. Endvidere medbringes transportabelt FM-anlæg på turene.

Husk:
Der er skrivtolkning og teleslynge ved foredragene i Løgumkloster. Der er skrivetolkning og teleslynge i bussen og på rundvisninger i det fri (!!). Der er skrivetolkning og teleslynge ved aftenspisningen. Vi bruger guideanlæg, hvor alle har mulighed for at låne en modtager, således at guidens tale kan blive sendt direkte til ens hovedtelefoner eller høreapparat.

Mandag, den 8. juli:
  Ankomst i løbet af eftermiddagen
14:30-16:00 Tag-selv-kaffe/-te i Pejsestuen
17:30 Aftensang i Løgumkloster kirke
18:00 Middag - derefter middagsthe/kaffe
19:30

Velkomst og introduktion til dagene v. Kirsten Bjerrum
Ebbe Juul-Heider vil fortælle om dagene og introducere tirsdagens tur til Meldorf, hvor Carsten Niebuhr, opdagelsesrejsende og forfatter, boede i mange år. Søren Skov Johansen vil fortælle om denne turs særlige tilbud med skrivetolk, FM an-læg mv.
Nogle tilbud som kan være til glæde for både hørehæmmede og normalt hørende.

   
Tirsdag, den 11. juli:
 

Udflugtsdag til Meldorf

 

"Meldorf var i mange år Ditmarskens hovedby. Byen fik købstadsrettigheder i 1256, og selv om byen mistede disse rettigheder efter nederlaget i 1559, beholdt den, bl.a. på grund af det store opland, sin betydning som en af områdets væsentlige byer Centralt i byen ligger den store teglstenskirke St. Johannes kirke - kaldet Ditmarskens domkirke. En særpræget kirke med spændende kirke inventar fra kirkens lange historie.
Markedsplads, smukke gamle huse, møller og museum, rummer byen også."

Dagens program.
Efter morgenmad og morgensang i Kapitelsalen, holder bussen for døren kl. 9.00.
Undervejs til Meldorf gør vi holdt ved Dusenddüwelswarf, hvor der er mindesten og et lille udstillingssted for slaget ved Hemmingstedt i februar 1500.
Ankommet til Meldorf besøger vi kirken og efter frokost går turen til Dithmarscher Landesmuseum, som bl.a. rummer en lille udstilling om Carsten Niebuhr, og i disse dage en særudstilling om Luther.
Til museet hører også et gammelt bindingsværk hus opført i områdets typisk byggestil og en rosenhave, som vi skal besøge.
Efter eftermiddagskaffen er der en lille byvandring og mulighed for at går lidt rundt på egen hånd.
Middagen nyder vi på et af de lokale spisesteder inden turen atter går mod Løgumkloster.

     
Tirsdag, den 11. juli:
  Hjemmedag med foredrag og gudstjeneste
07:45 - 09:15 Morgenmad
08:15 Morgensang i Kapitelsalen
09:30

Slesvigs historie I. Fra ca. 1100 - ca. 15.00 v. Ebbe Juul-Heider

12:00 Frokost
14:00 Slesvigs historie II. Fra ca. 1500 -1864
v. Ebbe Juul-Heider
15:30 Eftermiddagskaffe/-te
16:15 Charlotte von Krogh - en malerinde fra Husum
v. Kirsten Bjerrum
17:30 Aftensang i Løgumkloster kirke
18:00 Middag - middagskaffe/-te
20:00 Kirkekoncert i Løgumkloster Kirke
   
Onsdag, den 12. juli:
  Udflugtsdag til Amrum
 

Dagsprogram:
Kl. 8.15 holder bussen for døren.
Turen ledes af guide fra "Sort Safari", der om dagens udflugt skriver:
"Spændende éndagstur til den ukendte ø Amrum i det tyske Vadehav. Øens natur udgøres af smukke klitlandskaber, store sandstrande ud mod Nordsøens bølger, flotte nåleskove samt en frodig marsk omgivet af et frodigt Vadehav.
De små frisiske landsbyer skaber et spændende bygningskulturmiljø. I den idylliske landsby Nebel med de mange stråtækte huse besøger vi på en travetur gennem byen den flotte kirke med de "talende" gravsten over de store hvalfangere samt frisermuseet Oömrang Hüs.
Amrum nævnes første gang i 1231 i Kong Valde-mars Jordebog, og øens unikke historie tager sit udspring i en ødelæggende interesse for saltsyd-ning, rummer utallige beretninger om stormfloder og kulminerer med hvalfangerperioden, studedrift og den nutidige turisme.
På en busrundtur på øen kommer vi bl.a. til den nordligt beliggende by Norddorf, hvor vi kan nyde udsigten over Vadehavet til øerne Sild og Föhr.
Tilbage i havnebyen Wittdün er der tid til på egen hånd at opleve hovedbyen, inden vi returnerer med færgen til Dagebüll på fastlandet".
Vi er tilbage på Løgumkloster Refugium ud på aftenen.

   
Torsdag, den 13. juli:
  Udflugtsdag til Husum
 

"Am grauen Strand, am grauen Meer Und seitab liegt die Stadt"
Sådan begynder forfatterens Theodor Storm sit digt om barndomsbyen Husum, og det tog byen til sig og kalder sig i dag: "Den grå by ved det grå hav". Og havet har haft stor betydning for byen. I forbindelse med den store stormflod i 1362, fik byen adgang til havet og den voksede så med årene til en driftig havneby og handelsby.
Byen blev også i lange perioder et kulturelt centrum, bl.a. i årene hvor Husum slot (bygget 1578-82) var enkesæde for gottorpske hertuginder.
Husum var også blandt de første 100 byer, der gik over til Luthers lære i forbindelse med reformationen og derfor kan man i kirken i Wittenberg finde Husums byvåben."

Dagens program:
9.30 holder bussen for døren og turen går gennem marsk og kog mod Husum.
I Husum er der en stor dansk menighed, som i 1991 fik en ny kirke, som vi besøger og hører lidt om.
Dagen byder endvidere på:

  • Besøg på Husum slot, hvor vi ser museet og den smukke park
  • En lille byvandring langs havnen og i de smukke og maleriske gader
  • Besøg i Husum kirke, der er tegnet af C. F. Hansen, der også har tegnet domkirken i København
  • Besøg i Theodor Storms hus
  • Vi tager frokostmadpakke og eftermiddagskaffe med og nyder middagen på et lokalt spisested inden turen igen går mod Løgumkloster.
   
Fredag, den 14. juli:
  Gudstjeneste og udflugtsdag til Pellworm
07:45-09:15 Morgenmad
09:30 Tekstet gudstjeneste i Løgumkloster kirke v. Søren Skov Johansen
11:00 Bussen holder for døren, og vi kører til Nordstrand, hvor bussen kører ombord færgen, der sejler os til Pellworm - en tur på ca. 40 minutter.
 

"Pellworm var i mange år en del af et stort landområde, men bl. a. de to store stormfloder i 1362 og 1634 har givet øen den karakter og størrelse, den har i dag. Øen ligger meget lavt og er helt afhængig af de diger, der beskytter den. Smukke landsbyer, gårde på værfter og de grønne diger med græssende får er med til at trække gæster til øen." Dagens program: Velankommet til Pellworm får vi lidt at spise på en lokal fiskerestaurant, inden turen går rundt på øen. Vi skal høre om øens særlige historie, besøge kirken og et lille museum, der fortæller historie om de store landområder, der i dag dækkes af havet. Eftermiddagskaffe drikkes undervejs og henunder aften går turen til fastlandet igen. Ca. 20.00 er vi tilbage på Refugiet, hvor der venter os et lækkert måltid med sønderjyske smagsoplevelser.

   
Lørdag, den 15. juli:
  Afrejse
07:45-10:00

Brunch

08:45 Morgensang i kapitelsalen
  Afrejse i løbet af formiddagen
   
  Praktiske oplysninger
  Pris:
Dobbeltværelse 5.495 kr.
Enkeltværelse 5.995 kr.
   
 

Prisen er inkl. program, overnatning og fuld forplejning. Der er linned og håndklæder på værelset. Værelset er til rådighed til kl. 10.00 på afrejsedagen. Husk pas.

Klik ind på hjemmesiden: www.loegumkloster-refugium.dk og find programmet, hvor du kan tilmelde dig. Du kan også maile eller ringe - se info nedenfor. Når du har tilmeldt dig, vil du modtage en bekræftelse med betlingsoplysninger. Betalingen bedes foretaget forud for opholdet. Ønsker du en ekstra overnatning før eller efter programmet er der mulighed herfor til en særpris a. 600 kr. per pers..

   
Løgumkloster Refugium
Refugievej 1
6240 Løgumkloster
tlf. 74 74 33 01
fax. 74 74 33 25
e-post: mail@loegumkloster-refugium.dk
hjemmeside: http://www.loegumkloster-refugium.dk
hent program i pdf her

 

[ admin ]