Velkommen til
Hvem er vi?
Gudstjenester
Hvem er hørehæmmet?
Kirkebladet Hør Godt
Højskoledag
Teleslynge
Højttalere i kirken
Refugieophold/REJSE
   °  2023
   °  2022
   °  2021
   °  2020
   °  2019
   °  2018
   °  2017
   °  2016
   °  2015
   °  2014
   °  2013
   °  2012
   °  2011
   °  2010
   °  2009
   °  2008
   °  2007
   °  Rehabiliteringspulje
Tolk
Grundlovsmøde
Brevkasse
Bliv ny kontaktpræst
Hvem er du?
Tilgængelighed
Kirkeindsamling
Adresser
Valg

 

> Velkommen til > Refugieophold/REJSE > 2013

2013

Eksempel på tidligere arrangement:

  Rejse 2013
    Midsommer i Sydsverige
    21. – 28. juni 2013

Vi starter med to dages samvær og forberedende foredrag om turen på Løgumkloster Refugium.  Så tager vi afsted i bus mod broderlandet Sverige, hvor vi slår os ned i den gamle by Kristianstad – grundlagt af Chr. IV.

HuskDer er skrivtolkning og teleslynge ved foredragene i Løgumkloster. Der er skrivetolkning og teleslynge i bussen og på rundvisninger i det fri (!!). Der er skrivetolkning og teleslynge ved aftenspisningen. Vi bruger guideanlæg, hvor alle har mulighed for at låne en modtager, således at guidens tale kan blive sendt direkte til ens hovedtelefoner eller høreapparat.

Fredag, den 21. juni:

 Ankomst i løbet af eftermiddagen
14:30-16:00Tag-selv-kaffe/-te i Pejsestuen
17:30Middag
19:30Velkomstaften med introduktion til dagene
  
Lørdag, den 22. juni:
  
10:00Danmark i Skåne v/Knud Bennedsen, der har rejst en del i Sverige, og særskilt har beskæftiget sig med den del af Skåne, Halland og Blekinges historie, der knytter til ved disse områders tid som en del af det danske rige.
15:00En dansker i Sverige - en svensker i Danmark v/Eva og Eskild Jensen. Eva Jensen er svensker og uddannet på universitetet i Lund. Ved sit giftermål med Eskild Jensen, flyttede hun til Danmark.
19:30Mit møde med Sverige v/Lone Mikkelsen, Odense, der har boet fem år i Dalsland, hvor hendes to yngste børn er født. Hun har siden opholdet i Dalsland også arbejdet som sundhedsassistent i Nordköping.
  
Søndag, den 23. juni:
  
08:00Afrejse med bus. Turen går til Kristiansstad, hvor vi bor under opholdet i Sverige. Undervejs besøges Lund, hvor vi gør ophold et par timer. Vi får en rundvisning i Domkirken, og der bliver mulighed for at se lidt af bymidten på egen hånd.
  
Mandag, den 24. juni:
  
 Morgenmad på hotellet.  Formiddagen byder på rundtur i byen, hvor vi bl.a. ser byporten og Trefoldighedskirken, som har Chr. IV som bygherre.
Derefter køres til Bäckaskog Slot, der idag er hotel.  Her spiser vi frokost, hører om stedet og ser slottet og den smukke park.
På vejen tilbage til middag i Kristiansstad besøger vi kirke.  En smuk middelalder kirke i det, der engang var en af de vigtigste byer i Skåne.
  
Tirsdag, den 25. juni:
  
 Vi kører til Glimmingehus.  Det er en borg fra 1500 tallet, der er bygget som forsvarsborg af adelsmanden Jens Holgersson Ulfstand.  Derefter køres til Kivik, og undervejs ser vi St. Olufs kirke, der bl.a. er kendt for en statue med en undergørende økse.  Vi besøger Kivik mosteri. Området her er kendt for at være Sveriges "æblerige", og mosteriet har mange spændende æbleprodukter. Her spiser vi frokost og besøger fabrikkens butik, der giver mulighed for at handle lidt. Eftermiddagen byder på besøg i kongegravene i Kivik - Sveriges største bronzealder gravplads fra ca. 1400 f. kr. I det restaurerede gravkammer kan man bl.a. se otte store sten udsmykket med helleristninger. På hjemvejen besøges Vitaby kirke, og via Åhus når vi hjem til middag i Kristiansstad.
  
Onsdag, den 26. juni:
  
 Denne dag er "Blekinge dag", og efter morgenmad på hotellet går turen til Karlskrona.
Vi kører ad en smuk vej langs Skærgården dertil. Karlskrona er Blekinges største by - anlagt af Karl XI som en flådebase.  Byen er særegen med sin oprindelse som fæstningsby - noget bl.a. Stortorget, der er skabt som militært paradetorv, vidner om.
En byrundtur med besøg i Admiralitetskirken - Sveriges største trækirke - og hos en lokal glasmager, er noget af det, dagen byder på.  Vi vender tilbage til Kristiansstad sidst på eftermiddagen, og efter middagen er der tekstet gudstjeneste ved Søren Skov Johansen.
  
Torsdag, den 27. juni:
  
 Morgenmad på hotellet.  Glumlösa kirke er dagens første udflugtsmål. Kirken er indviet i 1191 af biskop Absalon, og er en af de ældste murstensbygninger i norden.
Fra Glumlösa kører vi til Hovdala Slot, hvis ældste del kan dateres til 1511. Slottet har ofte været i centrum for krige mellem svenskere og danskere.  Vi spiser frokost på slottets restaurant, og der bliver mulighed for selv at gå lidt rundt og se park, orangeri mv.  Derefter kører vi til Bösjökloster, der er bygget som benediktinerkloster og er fra 1100 tallet.  I dag er det et kulturelt centrum med museum, kunstudstillinger mv. Her drikker vi vores eftermiddagskaffe, ser slotsgård, park og den fine kirke.  Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til middag i Kristiansstad.
  
Fredag, den 28. juni:
  
 Morgenmad på hotellet.  Hjemturen går via Helsingborg, hvor vi besøger Sofiero Slot, der er kendt for sin smukke park. Vi forventer at være i Løgumkloster ca. kl. 18.

Turledere:  Kirsten og Erling Bjerrum-Petersen.  Søren Skov Johansen er ansvarlig for hørehensyn og gudstjeneste.
 
Priser:
Dobbeltværelse med bad og toilet pr. person kr. 6.640.
Enkeltværelse med bad og toilet kr. 7.650.
Prisen er for helpension og udflugter.
Måltid ved hjemkomsten til Løgumkloster, kr. 100.
Ekstra overnatning med morgenmad ved tilbagekomst, kr. 400.
Flere oplysninger samt tilmelding:

Løgumkloster Refugium
Refugievej 1
6240 Løgumkloster
tlf. 74 74 33 01
fax. 74 74 33 25
e-post: mail@loegumkloster-refugium.dk
hjemmeside: http://www.loegumkloster-refugium.dk
hent program i pdf her

 

[ admin ]